
Mersin Barosu’nda 2019 yılının ilk yemin töreni yapıldı. Mersin’de stajını tamamlayan Av. Fulya Kaplan, Av. İrem Şerife Şeremet ve Av. Ahmet Celal Göroğlu, yemin edip Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan ruhsatını alarak, avukatlık mesleğine ilk adımı attı.
“HER KARANLIĞIN SONUNDA MUTLAKA BİR AYDINLIK VARDIR”
Yönetim kurulu üyemiz Av. Mehçe İnanoğlu Deprem, avukatlar ve ailelerin katılımıyla Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde konuşan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız zorlu bir süreçte, zorlu bir yola çıktılar. Maalesef hukukun çiğnendiği, hukuksuzluk ikliminde yaşıyoruz. Onların görevleri, sorumlulukları çok ağır ama birlikte hareket edebilirsek, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunursak, bu ülkenin temel değerlerini içselleştirip birlikte yaşatabilirsek, bu zorlu sürecin üstesinden de çok rahat gelebiliriz. Her karanlığın sonunda mutlaka bir aydınlık vardır. Aydınlık günlere genç meslektaşlarımla birlikte çıkacağımıza inanıyorum. Şimdiden çıktıkları yolda kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından tek tek kürsüye çıkıp yemin edip cübbe giyen avukatlara, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, ruhsatnamelerini verdi.

