Mersin Barosu Avukatlık Akademisi ve Arabuluculuk Komisyonu işbirliğinde, arabuluculuk sınavını kazanan avukatlarımıza uygulamaya yönelik arabuluculuk eğitimi düzenlendi.

Gökdelen hizmet birimimizde düzenlenen eğitimde sunum yapan yönetim kurulu üyelerimiz Av. Arb. Çiğdem Ataş Erçolak ve Av. Arb. Burak Can Erden ile Arabuluculuk Komisyonu Başkanımız Av. Arb. Ayşenur Yalçınkaya İzbulan; Arabuluculuk siciline kayıt, uyap arabuluculuk portalının kullanımı, görevin kabulü, dosya kapama, davet mektubunun hazırlanması, taraflarla iletişim kurma, sürecin yönetimi, arabuluculuk sürecinde telekonferansın yapılıp yapılamayacağı, imza aşamaları, tutanakların tanzimi, işe iade talepli uyuşmazlıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği, makbuz kesimi, ihtiyari arabuluculukta dosyaların açılması ve kapatılması” konularında bilgilendirme yaptı.

Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir, 22.06.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile bir "alternatif uyuşmazlık çözümü" yolu olarak uygulanmaya başlayan “Arabuluculuk” sisteminin uygulanmasında yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmak için düzenlemiş oldukları eğitimin faydalı olacağına inandığını ifade ederek, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen meslektaşlarına teşekkür etti.