Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan 10 stajyer avukatımız yemin edip cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımı attı.

Yönetim kurulu üyelerimiz, avukatlar ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen yemin töreninde konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir, “Mesleğimiz onurlu ve kutsal bir meslek. Maalesef günümüzde mesleğimize saldırılar artarak devam ediyor. En son,  24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü nedeniyle Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik polis tarafından şiddet eylemleri gerçekleşti. Biz Mersin Barosu olarak, bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı siz değerli ailelerin ve meslektaşlarımızın huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bugün burada meslek yemini ederek meslek hayatlarına başlayacak olan meslektaşlarımızın, mesleği en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç kuşkumuz yok. Kendilerine başarılı ve uzun bir meslek yaşamı diliyorum” dedi.

Stajyer Avukatlar Ferhan Uçar, Zeyd Kökyer, Merve Nur Duman, Gökan Karabulut, Fatma Nur Ela Ersöz, Yunus Emre Sümbül, Özgür Oğuz, Zeynep Kara, Süleyman Şentürk Tunca ve Kerim Anıl Dağlı kürsüde yemin ederek cübbelerini giydi. Stajyer avukatlarımız,  avukatlık ruhsatnamelerini Baro Başkanı Gazi Özdemir’den aldı.