Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

NÜKLEER SANTRALE HAYIR

NÜKLEER SANTRALE HAYIR

Japonya`nın Fukushima bölgesinde 11 Mart 2011 tarihinde dünyanın en büyük nükleer facialarından biri meydana gelmiş, Pasifik Okyanusu`nda yaşanan 9.1 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunamiyle Fukushima Nükleer Santralı`nda peş peşe patlamalar yaşanmıştır. Felakette; 20 bin kişi hayatını kaybetmiş, 200 bine yakın kişi de yüksek radyasyon nedeniyle yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır.

Japonya’nın Çernobil nükleer santralinde meydana gelen kaza da insanlık tarihinin en korkunç felaketidir. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, bilim insanlarının Çernobil’de radyoaktif sızıntı yaşanabileceği yönündeki uyarıları, nükleer santrallerin insanlığı yok eden bir teknoloji olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizde Mersin Akkuyu ve Sinop İnceburun’da yapımı devam eden nükleer enerji santralleri ile insanlığa yapılacak en büyük kötülüğün farkına varılarak, insanlığın sonunu getiren bu projelerden biran önce vazgeçilmesini istiyoruz.

 

Mersin Barosu Başkanlığı

 

 

Galeri

NÜKLEER SANTRALE HAYIR | Mersin Barosu