Mersin Barosu 2021-2022 yılı birinci dönem staj eğitim dönemi açılışı, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir ve  başkanlık divanımızın “Avukatlığın Tanımı, İşlevi ve Amacı” konulu eğitimi ile başladı. Mersin Barosu konferans salonunda yapılan staj eğitimine, ilçelerdeki stajyer avukatlarımızın da katılım sağlaması için eğitim online olarak da yayınlandı.

Staj eğitiminin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Avukatlık Akademisi Başkanı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlusu Av. Hasan Canacankatan, her hafta salı ve perşembe günleri yapılacak olan staj eğitimlerimizin birinci döneminin 2022 yılı Ocak ayında sona ereceği, 2022 Şubat ayında ise ikinci dönemin planlandığı, staj eğitim derslerinde eğitmenlerin çoğunluğunun baromuz üyesi avukatlarımızdan oluşacağı, teoriden ziyade dava türleri ve uygulamaları konusunda pratik ağırlıklı bir ders programı hazırlandığı bilgisi verildi.

Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir ise,  “Topluma faydalı bir meslek ifa ettiğimiz için meslek yemini edip mesleğinizi ifa etmeye başladığınızda, yasalarla ve vicdanınızla birlikte hareket etmek zorundasınız. Avukatlık Kanunu’na hâkim olmanızı tavsiye ediyorum.  Avukatlık Kanunu’ndaki hak ve yükümlülükler size mesleğiniz boyunca fayda sağlayacak yükümlülüklerdir. Ayrıca, stajyer avukatlarımızın adliyede bazı mahkemelerde pandemi gerekçesiyle duruşma salonlarına alınmaması sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Staj döneminizde karşılaşacağınız her sorunda şahsım ve yönetim kurulumuz her daim yanınızda olacaktır” dedi.