Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

MERSİN BAROSU, MİNİBÜSTE KADINA ŞİDDETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

MERSİN BAROSU, MİNİBÜSTE KADINA ŞİDDETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin'de yolcu minibüsünde bir şahsın, eşi olduğunu öne sürdüğü kadını defalarca yumruklaması ile ilgili makamında gazetecilere açıklama yaptı.Olayın kabul edilemez olduğunu ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “İlgili kişinin en ağır şekilde cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mersin'de bir şahsın, yolcu minibüsünde eşi olduğunu öne sürdüğü bir kadını defalarca yumruklaması Türkiye gündemine otururken, bir kadın yolcu tarafından cep telefonuyla kaydedilen o anlar sosyal medyada da birçok kez paylaşıldı. Henüz kimliği belirlenemeyen şahsın, eşi olduğunu belirttiği kadını, yolculara aldırmadan minibüsün kapısında peş peşe yumruklaması, tokat atması ve küfürler yağdırması büyük tepki çekerken, olaya Mersin Barosu el attı.

“DERHAL YETKİLİLERİN BU OLAYA EL ATMASI GEREKİYOR. BİZ DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı açıklamada, kadına şiddetin önlenebilmesi için bu tür olayların Kabahatler Kanunu'na göre geçiştirilebilecek bir suç olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. “Hiçbir şekilde toplumsal şiddeti önleyemediğimiz gibi kadına, çocuğa şiddeti de önleyemiyoruz” diyen Yeşilboğaz, bunlardan en canlı örneği dün haberlere düşen ve sosyal medyada çokça paylaşılan, eşi olduğu söylenen bir erkek tarafından minibüste kadına uygulanan şiddeti gördüklerini söyledi. Minibüsteki şiddete hiç kimsenin müdahale etmediğine işaret eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Toplumsal olarak duyarlılığımızı da müdahale etmeyi de empati kurmayı da yitirmişiz. Kadına ve çocuğumuza şiddeti bir hak olarak görüyoruz. Kadın bizim malımız değildir. Derhal yetkililerin bu olaya el atması gerekiyor. Biz de Mersin Barosu gerek İnsan Hakları Merkezi gerek Kadın Hakları Merkezi olarak bu olayın takipçisi olacağız. İlgili kişinin en ağır şekilde cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Bu, Kabahatler Kanunu'na göre geçiştirilebilecek bir suç değildir. İnsanlığa karşı işlenen suç şeklinde nitelendirilerek, ona göre cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu.

Hiçbir insanın şiddeti hak etmediğinin altını çizen Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kendimizi ifade etmeyi bilmiyoruz. İnsanlar arasındaki diyaloğu yitirdik. Bir an önce bunun için toplumsal reaksiyona mı girmemiz gerekiyor, toplum merkezleri mi açmamız gerekiyor? Bize göre, öncelikle eğitim ve rehabilite merkezleri ve cezalandırmaların niteliğinin acil değiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda biz Mersin Barosu olarak gerekli girişimleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Galeri

MERSİN BAROSU, MİNİBÜSTE KADINA ŞİDDETİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK | Mersin Barosu