Mersin Barosu Spor Komisyonu tarafından 6-9 Ocak 2022 tarihleri arasında 11 baronun katılımıyla düzenlenen Mersin Barosu Barolar Arası Limon Çiçeği Basketbol Turnuvası’nın final maçında altın ve gümüş grupta birincilik kupasını Ankara Barosu alırken, Mersin Barosu altın grupta ikincilik kupası aldı.

Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde, Mersin Üniversitesi Spor Salonu ve Mersin 7. Bölge Spor Salonunda düzenlenen Mersin Barosu Barolar Arası Limon Çiçeği Basketbol Turnuvası’na Adana Barosu, Ankara Barosu, Aydın Barosu, Gaziantep Barosu, Hatay Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu, Kahramanmaraş Barosu, Kayseri Barosu, Mersin Barosu ve Niğde Barosu erkek basketbol takımları katıldı.

Turnuvada altın grupta birincilik kupasını Ankara Barosu yakalarken, ikinci Mersin Barosu, üçüncü İstanbul Barosu oldu. Gümüş grupta ise birincilik kupasını yine Ankara Barosu yakalarken, ikinci İzmir Barosu, üçüncü Niğde Barosu oldu.  Turnuvayı, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyelerimiz, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ile baro başkanları izleyerek destek verdi. Takım oyuncularına kupalarını Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir ve Ankara Barosu Başkanı Av.  Kemal Koranel birlikte takdim etti.

Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyelerimizin ev sahipliğinde Divan Otel’de düzenlenen akşam yemeğine, TBB Başkanı R. Av. Erinç Sağkan, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Ankara Barosu Başkanı Av. Kemal Koranel, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Aydın Barosu Av. Anıl Yetişkin, Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan,  Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Konya Barosu Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat Boz, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, Sakarya Barosu Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayaz, Yozgat Barosu yönetim kurulu üyeleri ile takım oyuncular katılarak, birlikte keyifli vakit geçirdiler.

Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir gecede yaptığı konuşmasında, “Güzel bir spor organizasyonunda bir araya gelip iş stresini atmak ve barolar arası dayanışmaya katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz Mersin Barosu Barolar Arası Limon Çiçeği Basketbol Turnuvası’nın düzenlenmesinde emeği geçen spor komisyonumuza, yönetim kurulu üyelerimize, turnuvaya ülkemizin dört bir yanından katılım gösteren tüm barolarımıza, izleyerek destek veren meslektaşlarımıza etkinliğimize katılan baro başkanlarımıza ve tüm meslektaşlarımıza, şahsım ve yönetim kurulumuz adına tek tek teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum” dedi.

Birlik Başkanımız Av. Erinç Sağkan ise konuşmasında, yeni dönemde TBB’nin artık mesleğin ve meslektaşlarının bir sorun yaşadığı zaman yanı başında olabilecek bir meslek örgütü olacağını ifade ederek, “Mazbatamızı aldığımız andan itibaren ülkesinde kendini hukuki güvenlik içinde hissetmesi için yurttaşlarımızın, onların yalnız kalmayacağı, temel hak ve özgürlüklerin ihlali noktasında ses çıkartan ve sadece ses çıkarmakla kalmayan, bu ihlalleri sona erdirmek için etkili şekilde yasal sınırlar içinde mücadele eden bir TBB'yi örgütleyeceğiz. Türkiye'nin buna çok ihtiyacı var. Bu etkinliği düzenleyerek bir arada olmamızı sağlana Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir’e, yönetim kurulu üyelerine ve Mersin Barosu Spor Komisyonu’na teşekkür ediyorum. Tüm takım oyuncu meslektaşlarımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.