Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

KENT VE ÇEVRE KOMİSYONUMUZ, MERSİN AFET YÖNETİMİ, BİLİM VE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

KENT VE ÇEVRE KOMİSYONUMUZ, MERSİN AFET YÖNETİMİ, BİLİM VE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyemiz Av. Azize Altıok Özmen, “Deprem Sakınım Stratejik Eylem Planı Hazırlığı” yapılması amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen Mersin Afet Yönetimi, Bilim ve Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

Türkiye’nin birçok ilinden bilim insanları, mühendisler, meslek odaları, gıda güvenliği ve çocuk hakları alanında çalışanların da olduğu Bilim ve Danışma Kurulu Toplantısında, oturumlardan ve çalışma gruplarından çıkacak olan önerilerin  uygulamaya aktif olarak konması hedeflenmektedir.

Kent ve Çevre Komisyonumuz çalışma gruplarında yer alarak; Deprem bölgesindeki yıkımlar ve enkaz kaldırma nedeniyle Mersin’e geldiği iddia edilen asbest ve diğer tozlar için hava kirliliğinin düzenli olarak ölçülmesi, fay hatlarının güncel durumlarının Akkuyu Nükleer Santraline etkisinin değerlendirilmesi, olası bir depremde oluşabilecek sızıntı ve tehlikelere karşı önlem alınması konularında öneriler sundu. Çevre Komisyonumuz, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde yıkıma sebep olan, tüm ülkeyi yasa boğan depremin merkez üssüne 240 km uzaklıkta olan Mersin’in bu depremden etkilendiği göz önüne alındığında nükleer santralin yapımının derhal durdurulması gerektiğinin açık olduğunu ifade etti.

Kent ve Çevre Komisyonumuz ayrıca, kentsel dönüşüm hakkında yurttaşların bilgilendirilmesi, kentsel dönüşümün kamucu bir anlayışla düzenlenmesi, enkazların kaldırılmasının bilimsel yöntemlerle ve halk sağlığına tehdit oluşturmayacak şekilde yapılmasının önemine değindi.

Mersin’de afet yönetiminin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen toplantının, ilerleyen tarihlerde de devam etmesi planlanmaktadır.

 

Galeri