Mersin Barosu tarafından rahim ağzı kanseri farkındalık ayı nedeniyle “HPV Virüsü ve Aşı Hakkı” konulu panel düzenlendi.

Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen’in moderatörlüğünde, Mersin Ünv. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caferi Tayyar Şaşmaz/ Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi Av. Derya Demir/Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey Erden’in sunumuyla konferans salonumuzda gerçekleşen panele, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir, Kadın Hakları ve İnsan Hakları Merkezimiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu, İçel  Soroptimist Kulübü Başkanı Av. Yeşim Antmen, Mersin Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Uzm. Dr. Nasır Nesanır, Mersin Eczacılar Odası yönetim kurulu, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Panelde aşı hakkının insan hakkı olduğuna, HPV aşısının ücretsiz aşı takvimine alınması gerektiğine dikkat çekilerek, Türkiye’de tüm kurum, oda ve sivil toplum örgütlerine bu konuda ortak mücadele çağrısı yapıldı.

VİDEO LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=JFUKn5DxVfY