Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

BARO BŞK. AV. ALİ ER: “GÜÇLÜ BİR BARO İNŞA EDİYORUZ”

BARO BŞK. AV. ALİ ER: “GÜÇLÜ BİR BARO İNŞA EDİYORUZ”

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 4 avukat, yemin edip cübbe giyerek avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanımız Av. Ali Er’den aldı. Mersin Barosu olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler veren Baro Bşk. Er, “Avukatlık mesleğini ve baromuzu güçlendirmek için mesleki ve sosyal projelerde öncü olduk. Güçlü bir baro inşa ediyoruz” dedi.

Mersin Baro Odası’nda düzenlenen ve Mersin Barosu Başkan Yrd. Av. Gazi Özdemir, avukatlar ve yemin eden avukatların ailesi ile yakınlarının katılımıyla gerçekleşen yemin töreninde Av. Yunus Deryaler, Av. Mahmut Çetinkaya ve Av. Sedat Ökdem yemin edip avukatlık ruhsatını alarak mesleğe ilk adımı attı.

Yemin töreni öncesi konuşan Baro Bşk. Er açıklamasında, Mersin Barosu olarak; vatandaşların yasal konularda hak kaybına uğramamaları için avukatsız iş yapmamaları gerektiğini konusunda vatandaşları bilinçlendirerek avukatlarına yönelmelerini sağlamak amacıyla, ‘Avukatsız İş Yapma, Hak Kaybına Uğrama’ sloganıyla Mersin’de billboardlar aracılığı ile yapmış oldukları farkındalık çalışmasının ilçelerde de başlattıklarının bilgisini verdi.

Mersin Barosu Avukat Ofisleri’nin 4 Nisan’da açılışını yapacaklarının bilgisini de veren Baro Bşk. Er, görev süresince hayata geçirmiş oldukları projelerle hedeflerinin güçlü bir baro inşa etmek olduğunu ifade etti. Baro Bşk. Er, “Avukatlık mesleğini ve baromuzu güçlendirmek için mesleki ve sosyal projelerde öncü olduk. Evrensel hukuk kurallarını benimsemiş, temel hak ve özgürlüklerin savunucusu, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen, cumhuriyet değerlerini benimseyen bir baroyuz” şeklinde konuştu.

Baro Başkanımız Av. Ali Er, mesleğe ilk adımı atan meslektaşlarını tebrik ederek, kendilerine meslek hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

 

Galeri