Mersin BarosuMersin Bar Association

HABERLER

ATAMIZI SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ

ATAMIZI SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz.

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşımamız gerektiğini bir kez daha yinelediğimiz bir gündür.

‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri ve ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. O’nun bizler için büyük bedeller ödenerek kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, önemini gelecek nesillere aktarmak ortak sorumluluğumuzdur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, olanaksızlığa boyun eğmeyen kişiliği, askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, vizyonu,  üstün öngörüsü ve başarısıyla, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, dünyanın saygısını kazanmış bir önderdir. Cumhuriyet’i kurarak milletimizin istikbalini değiştiren büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesi dünya devletlerine örnek olmuştur.  En büyük hedefi Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olan Atatürk’ün hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini ilelebet taşımak, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürümek en önemli vazifemizdir.  O’nun milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla çıktığı zorlu yolda, aynı fikir ve hedefler doğrultusunda bizler yürüyoruz.

Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, aramızdan ayrılışının 83.yılında dünyanın saygı, Türk milletinin varlığıyla onur duyduğu büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 

Mersin Barosu Başkanlığı

 

Galeri

ATAMIZI SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ | Mersin Barosu