BARO BAŞKANIMIZDAN NÜKLEER KARŞITI PLATFORMUNA DESTEK:

“NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ !”

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Nükleer Platformu üyelerinin Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santralini protesto etmek amacıyla düzenlediği basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Kushimoto Sokağı’nda toplanan grupla birlikte, nükleer karşıtı sloganlar atarak, İnönü Parkı’na kadar yürüdü. Nükleer santral yapımında inşaat temelinde oluşan çatlakların dolgu yapılarak giderilmesinin, büyük bir facianın apaçık göstergesi olduğunun ve projeden vazgeçilmesinin vurgulandığı basın açıklamasında söz alan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “İnşaat sırasında ortaya çıkan çatlaklar, nükleer santralin güvenilirliği konusunda endişelerimizi daha da artırmıştır.  Sıradan bir inşaatın dahi temelinin çatlaması, bir deprem ülkesinde o inşaatın ‘murdar’ olduğunun ispatıyken, nükleer santralin temelinin iki kez çatlaması ve çatlağın üstüne beton atılarak, bu temelin sağlamlığının basılan çimento miktarıyla açıklanması kabul edilemez! Nükleer santral henüz faaliyete geçmeden, nükleer kaza yaşadık. Denetimsiz ve hukuksuzca Akkuyu’da inşaatı devam eden çatlak projeye karşı yapılan tüm uyarı ve itirazları, siyasi iktidarın görmezden gelmesi akıl alır gibi değildir. Çernobil ve Fukuşima felaketinden ders çıkarılmalı, fay hattı üzerinde yer alan Akkuyu’da, nükleer santral çalışmalarının durdurulması gerekmektedir. İnsanoğlunun rant uğruna artık doğayla savaşmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Doğayla birlikte yaşarsak ancak bir geleceğimiz olabilir. Kazanırken aslında kaybediyoruz” dedi.

Daha sonra Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve platform üyeleri; turna kuşu, barışın ve nükleer silahsızlanmanın sembolü olan kız çocuğu Sadako Sasaki anısına park içerisindeki ağaca, kağıttan turna kuşu yaparak astılar.