“HUKUKÇULAR ÜÇÜNCÜ GÖZ, ÜÇÜNCÜ GÜÇ OLMAK ZORUNDA”

Mersin Barosu’nda stajını başarıyla tamamlayan 14 stajyer avukatımız yemin edip cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi adımı attı. Stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Mersin Barosu konferans Salonunda gerçekleşen yemin törenine Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, avukatlar ve aileler katıldı.

Yemin eden Stajyer Avukatlarımız Gülşah Şen, Yasemin Kutsal, Kardelen Aynacı, Mert Oğuz, Asena Nur Azgın, Yavuz Gönen, Merve Önal, Seher Teke, Teslime Gül, Tunç Şahin, Nazmiye Karadana, Bahire Erkaya, Emin Yiğit Gökbal ve Yıldız Küçük’e cübbelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulumuz ve yanlarında staj yaptığı avukatlar giydirdi.

“ÖNCE HUKUK DEVLETİ, ÖNCE CUMHURİYET, ÖNCE DEMOKRASİ DİYORUZ”

Yemin töreni öncesinde ülkemizdeki hukuk sistemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye uzun yıllardır, siyaset mi hukukun içinde? Hukuk mu siyasetin içinde? Tartışmalarının en yoğun yaşandığı dönemlerden birisini yaşıyor. Maalesef yargı da siyasallaştı, siyaset de yargılaştı. Bu ikilem içerisinde en büyük sorumluluk biz hukukçulara düşüyor. Hukukçular siyasetten ne kadar uzaklaşırsa, gerçek anlamda yasalara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel ilkelerine uygun bir şekilde duruş sergilerlerse, Türkiye’deki birçok sorunun çözüleceğine inanıyorum. Önce hukuk devleti, önce Cumhuriyet, öce demokrasi diyoruz. Bunlar olduğu takdirde, ekonomik anlamda yaşamış olduğumuz çözümsüzlük sürecinin de sona ereceğine inanıyorum. Siyaset hep kaostan beslenir. Hukukçular bunun dışında kalmalı. Hukukçular her zaman üçüncü göz, üçüncü güç olmak zorundadır.

Hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığı ilkesini daim kılacak mücadelemizde, genç meslektaşlarımızın bizim yanımızda olarak, bize güç vereceklerine inanıyorum. Onlarla birlikte yol yürümekten onur duyacağım. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.