Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 5 avukatımız yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ece Kovan Demirtaş ve Bilgehan Yaşa, avukatların ve ailelerin katılımıyla Mersin Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleşen yemin töreninde; Av. Celal Geçgel, Av. Mehmet Ali Çelik, Av. Şervan Ölmez, Av. Yunus Altun ve Av. Şeyma Kesilmiş yemin edip cübbe giyerek mesleğe ilk adımı attılar.

“SORUNLARI SADECE AVUKATLAR DİLE GETİRİYOR”

Tören öncesi konuşma yapan Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız çok uzun ve zahmetli bir eğitim hayatının sonunda, hayallerindeki yaşamı biçimlendirecekleri mesleğe ilk adımı atmış oldular. Avukatlık Kanunumuza göre, meslek hayatları hukuk fakültelerini bitirmekle değil, edecekleri yeminle başlıyor. Hukuk devletinde yaşadığımızı, demokrasinin, hukuk kurallarının herkes için eşit şekilde uygulanması gerektiğini hep söylüyoruz. Bu zorlu süreçte bir tek bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlar bu sorunları, bu çığlığı dile getiriyor. Bu hukuk ve demokrasi mücadelesinde genç meslektaşlarımızın bizlerin yanında olup bizlerle mücadele edeceğine inancımız sonsuz” dedi.

“DOĞRULARI KABUL ETTİRENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yargının ne kadar bağımlı olduğunu hepimiz görüyoruz. Yargıyı amaçlarına araç kılıyorlar. Yargı bağımlılıktan kurtulamadığı sürece bu ülkenin her zaman hukuk, adalet ve toplumsal sorunları olacak. Bunlara karşı savunmayı bir tek biz avukatlar yapıyoruz. Bu mücadeleden hiçbir zaman bıkmayacağız. Bu doğruları onlara kabul ettirene kadar mücadelemiz mutlaka sürecek. Genç meslektaşlarımız da meslek yaşamlarında, yargının bağımsızlığı için mücadele etmeyi kendilerine görev bilmelidir. Nerde haksızlık, hukuka aykırılık, hak ihlali görürseniz,  mutlaka nefesiniz yettiği sürece müdahale ediniz. Biz her zaman sizlerin yanında olacağız ve sizler destekleyeceğiz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.