Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Mesajında bağımsızlık mücadelesine vurgu yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşımızın, TBMM’de  ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 98. yıldönümünü gururla kutlamaktayız. İstiklal Marşı, ülkemizin bağımsızlığının ve özgürlüğünün sembolüdür. İstiklal Marşı, milletimizin haksızlıklara karşı dimdik ayakta durabilmesinin ve yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştiği dizelerdir. Milletimizin hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğinin haykırışı olan İstiklal Marşımız, ulusal birlik ve beraberlikle başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığının da sembolüdür.

İstiklal Marşımızın esin kaynağı olan milli mücadele kahramanlarımız başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u sevgi, saygı, minnetle anıyorum” dedi.