“ENGELSİZ BİR DÜNYA İNŞA ETMEK MÜMKÜN”

Mersin Barosu ile Mersin Üniversitesi işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, ‘Yasal Haklarımızı Öğreniyor ve Engelleri Aşıyoruz’ konulu panel düzenlendi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlene panel; Öğr.Gör. Gülcan Boyraz, Av. Tufan Özarslan, Av. Egemen Çınar ve Av. Ece Aktaş’ın sunumuyla gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin Barosu ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen engelsiz yaşam ile ilgili haklarımızın anlatıldığı panel Mersin Üniversitesi'nin kent ve kentli ile olan ilişkisi açısından çok önemliydi. Mersin Barosu her zaman, başta kırılgan ve dezavantajlı gruplarımız başta olmak üzere, tüm halkımızın yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Engelli vatandaşlarımızın haklarının anlatıldığı böyle bir paneli organize etmesi nedeniyle Mersin Üniversitesi'ne, tüm emeği geçenlere ve programda konuşmacı olan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstenirse, bir şans verilirse, vatandaşlarımızın önündeki tüm engelleri ve sorunları hep birlikte aşabiliriz. Yeter ki onları sosyal hayatta, yanı başımızda tutalım, güvenelim. Engelsiz bir dünyayı inşa etmek mümkün” diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler, katılımcıları engelli hakları konusunda bilgilendirdi.