Mersin Barosunda stajını tamamlayan 9 stajyer avukatımız, düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı. Genç avukatlara ruhsatnamelerini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, avukatlar ve aileler, Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde, kürsüye tek tek çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlarımız Esra Genç, Halil İbrahim Yaprak, Merve Karataş, Hatip Azad Dağ, Emel Duran, Barış Arslan, Sema Güler, Ahmet Alper Tamer ve Safure Ortak’ın ruhsat heyecanını paylaştı.

“TOPLUMU KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARAN TEK GÜÇ HUKUKÇULARDIR”

Tören öncesinde konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız,  zorlu bir mücadelenin içerisine girdiklerinin farkındalar. Ülkemizdeki hukuk ikliminin hiç de istemediğimiz gibi olduğu bir süreçte genç meslektaşlarımız, bu zorlu görevi ifa ederken mutlaka zorluklarla, engellemelerle karşılaşacaklar. Ama inanmaları ve sığınmaları gereken tek yerin, hukukun üstünlüğü ve adalet olduğunu unutmamalıdırlar. Bir takım erkler, hukuksuzluğu ülkede hâkim kılmaya çalışacaklar. Buna hukukçular direnmelidir, karşı koymalıdır. Genç meslektaşlarımız da bu mücadeleyi vermek zorundalar. Bizi diğer meslek örgütlerinden ayrı kılan; hak, hukuk, adalet çizgisindeki yılmaz savunuculuğumuz ve mücadelemiz olmuştur. Toplum ne zaman karanlığa gömülse, toplumu aydınlığa çıkaran tek güç hukukçular olmuştur. Sizlerin de bu hukukçulardan olmanızı, bu ülkeye hukukun üstünlüğünü getirene kadar mücadelenizden asla vazgeçmemenizi temenni ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra yemin eden stajyer avukatlarımıza cübbelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirerek, mutluluklarına ortak oldular.