Baromuzda staja başlayacak olan 13 stj. avukatımız ile bir araya gelen Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, hukukçu olabilmenin temek ilkeleri hakkında bilgiler verdi.

Avukatlık mesleğinin bir güven ilişkisi olduğunu belirten Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hem müvekkilinize, hem de topluma güven vermelisiniz. Müvekkilinize sadakat yükümlülüğünüzü ihlal etmeyin. Hukuku, adil yargılanma hakkını savunun. Algılarla yönetilmeyin. Mesleğin ayakta kalmasında meslektaşla dayanışma önemlidir.  Avukat arkadaşınızın başına bir olay geldiğinde hepiniz müdahil olmalısınız. Hukuk fakültesi mezunu olarak kalmayın, hukukçu olmaya çalışın. Ateşten gömlek giyerek hak mücadelesi vereceksiniz. Tüm ön yargılarınızdan arınarak kişiye hakkını teslim etmekle yükümlüsünüz. Vicdanınız sizi her zaman tırmalayacak” diye konuştu.

Daha sonra stajyer avukatların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz gerek Mersin Barosu olarak, gerekse diğer illerin baro başkanları ile birlikte stajyer avukatların sorunlarının çözümü için Adalet Bakanlığına ve Türkiye Barolar Birliğine girişimlerde bulunduklarını belirtti.