Mersin Barosunda stajını tamamlayan 8 stajyer avukat, yemin edip cübbe giyerek, savunma mesleğinin yeni neferleri oldu.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, avukatlar ve aileler; Stajyer Avukatlar Cansu Tömbül, Süleyman Berdan Keleşoğlu, Berfin Satıcı, Ömer Bakır, Yonca Akyol, Mustafa Kar, Didem Ecem Ekiz Ceyhan ve Tolunay Günay’ın ruhsat heyecanına ortak oldular.

“KESİNTİYE UĞRAYAN DEMOKRASİ, YARGIYA VE SAVUNMAYA ZARAR VERDİ”

Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, ülkemizdeki hukuk sisteminin,  özellikle de savunma mesleğinin gelişme sürecinin parlak bir gelişim süreci içerisinde olmadığını belirterek, “Kesintiye uğrayan demokrasi, en çok yargıya ve savunmaya zarar vermiştir. Ama bu süreç ilelebet böyle gitmeyecek. Genç meslektaşlarımızla daha da güçlendiğimizi hissediyoruz. Hukukun üstünlüğünü bu ülkede hâkim kılmak, üstünlerin hukuku yerine, herkes için eşit, demokratik, adil bir ülkede yaşamak, hukukçular sayesinde olacaktır. Genç meslektaşlarımızın, bu karanlık günlerin ışığı olmasını temenni ediyorum. Kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara cübbelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.  Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz takdim etti.