Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, 9 Eylül İzmir’in emperyalist güçlerin işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “9 Eylül; İzmir’in dağlarında çiçeklerin açtığı gündür, düşmanın yel gibi kaçtığı gündür, Mustafa Kemal Paşa’nın adının mücevher taşa yazıldığı gündür. Bugün, ‘ya istiklal, ya ölüm’ diyen, bu topraklarda özgürce yaşayabilmek için ölümü seçen, esaret zinciri vurmaya kalkışanlara karşı şahlanan milletimizin zafer günüdür. 9 Eylül tarihi, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin de kurtuluş günüdür. İşgal edildiği gün Kurtuluş Savaşı’nı başlatan; işgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı’nı bitiren dünyadaki tek şehir izmir’dir.

'Geldikleri gibi gidecekler' denmişti ve geldikleri gibi gittiler…

Özgürlüğe giden yolu engellemeye çalışanlara ve adaletsizliklere bugün bile boyun eğmeyen, direnişin sembolü örnek kent İzmir; 97. doğum günün kutlu olsun.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözü vazgeçilmez rehberimizdir. Biz hukukçular; çocuklarımızın güzel ve güneşli günler göreceği güne kadar, Atatürk gibi düşünmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.

İzmir'in dağlarında çiçekler açtıran, emperyalistlerin Anadolu'yu işgal etme hayaline 9 Eylül günü son veren büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.