Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan; Stj. Av. Deniz Sarıgül, Stj. Av. Yasin Arslan, Stj. Av. Betül Çavuş, Stj. Av. Gürol Kurt ve Stj. Av. Agit Hardal, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Av. Bilgehan Yaşa, Av. Burak Can Erden, Çocuk Hakları Merkezi Başkanımız Av. Burcu Düzen’in de bulunduğu ziyarette, meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Geçmişi Cumhuriyete dayanan köklü bir baro olan Mersin Barosu, avukatlık mesleğinin gelişmesi konusunda öncülük etmiştir. Mesleki eğitime vermiş olduğumuz önem gereği düzenlediğimiz seminerlerimize ve eğitim çalışmalarımıza katılmanız, kendinizi geliştirmeniz için zorunlu. Maddi, manevi tüm imkânlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Bu fırsatı değerlendirmelisiniz.

Staj eğitim merkezimizde temel hak ve insan özgürlükleri, çocuk adalet sitemi, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları konularında eğitimler vereceğiz. Adliye içi ilişkilerinizin ve meslektaşlarınız arasındaki ilişkilerinizin nasıl olması gerektiği konularında ve en önemlisi de, kendinizi nasıl korumanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilmeniz için avukat haklarını anlatacağız. Avukatlık, toplumun en çok ihtiyacı olan bir meslek grubudur ve toplum en çok avukatlara güveniyor. Bunu göz ardı etmeyin. Kendinizi geliştirmek için de baromuzun bünyesinde bulunan komisyon ve merkezlerde mutlaka görev almalısınız. Mahkeme salonlarında müvekkillerinizi temsil etmeniz yetmiyor. Topluma yön veren, farkındalık yaratan, bakış açısını geliştiren bir meslek grubusunuz” diye konuştu.