“BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ OLAN AVUKAT VE MESLEĞİMİZDİR”

Stajyer Avukatlarımız Rukiye Kumalar, Oğulcan Küçük ve Kerem Küçük, baro odamızda düzenlenen yemin töreninde cübbe giyerek avukatlık mesleğine resmi adımı attılar.

Mesleğimizin icrası ve itibarı gün geçtikçe daha kötü bir hal almakta, özellikle meslektaşlarımıza yönelik şiddet olayları artarak devam etmektedir. Bugün yine İskenderun’da bir meslektaşımız haciz mahallinde darp eylemine maruz kalmıştır. Bizlerin barolar olarak asıl yapmamız gereken; meslek sorunlarına yönelmek, meslektaşlar için daha kalıcı, daha çözüm odaklı uygulamaların sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Maalesef hem ekonomik anlamda, hem de itibar anlamında mesleğimiz çok yara almış durumdadır. Umarız tüm barolar, bunun en kısa zamanda farkına varır ve mesleğe, meslektaşa yönelik daha kalıcı, çözüm odaklı çalışmalar yapmaya gayret ederler. Barolar tabiki mesleğimizin yanında bireylerin, toplumun haklarıyla ilgili çalışmalar yapmakla da görevlidir. Ama önceliğimizin avukatlar ve mesleğimiz olduğunu düşünüyoruz. Mersin Barosu olarak, sizlerle birlikte öncü ve örnek çalışmalar yapacağımıza inanıyor, ilk adımı atan meslektaşlarımıza, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

MERSİN BAROSU BAŞKANLIĞI