BASINA VE KAMOYUNA

TBB Başkanı ve 80 Baro Başkanı’nın Ortak Basın Açıklamasıdır

Ülkemiz aylardır corona virüs salgınıyla, ekonomik, sosyal, toplumsal ve siyasal sorunlarla mücadele etmektedir. Özelde ise, avukat meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarf etmektir.  Bu nedenle Avukatlık Kanunu’nda barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor; bu girişimlerin durdurularak geri çekilmesini, ülkemizin gerçek gündemlerinin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz.

İleride avukatlarımızın ve barolarımızın ihtiyacı ve beklentisini karşılayacak Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl muhatap, barolar ve TBB olmalıdır.

Türkiye Barolar Birliği nezdinde, 80 baromuzun uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı, bu komisyonca hazırlanacak tasarı, kamuoyu ve ilgililerle paylaşılmalıdır. Doğru, adil ve hukuki olan hareket tarzı bu olmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av. Bilgin YEŞİLBOĞAZ