Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden 1963 Tarsus doğumlu Baromuz üyesi ve TBB Delegemiz Av. Hilmi Kartal Er, Mersin Adliyesi önünde düzenlenen cenaze töreniyle meslektaşlarımız tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yönetim kurulu üyelerimiz, avukatlarımız, hâkimler, savcılar ve adliye personellerinin katılımıyla gerçekleşen törende konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Yine bir büyüğümüzün, meslek üstadımızın, mütevazı bir insanın aramızdan ayılmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslektaşımız, avukatlık mesleğini onurla sürdürerek ve Baromuzun organlarında görev alarak mesleğimize önemli katkılar sunmuştur. Geçmiş dönemde baro yönetim kurulu üyesi, Baro Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bu dönemde de Baromuzda TBB Delegesi olarak görev yapmaktaydı. Onun anısı ve mesleğimize katkıları önünde burada bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Meslektaşımız, öğle namazını müteakip Müftü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Akbelen Mezarlığı’nda defnedildi.

1988 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Hilmi Kartal Er, stajını 1989 yılında Mersin Barosunda tamamladı. Baromuza 810 sicil numarası ile kaydolarak mesleğini ifa etmeye başlayan Av. Hilmi Kartal Er,30 yıl 7 ay 16 gün avukatlık yapmıştır.