05 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen online staj eğitim dersimizde stajyer avukatlarımıza Mersin Barosu Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Kasım Kozanoğlu ve Staj kurulu üyesi  Av. Kazım Geyik’in sunumuyla “Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Hukuku” anlatıldı.

Eğitime katılan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatın hakları nelerdir? Mesleğini icra ederken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Hangi haklarınız var? Bu hakları nasıl kullanmanız gerekiyor? Atama ile yapılan CMK ve adli yardım görevlendirmeleri başta olmak üzere yaptığınız görevlerde çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Daha sonra ise çocuk adalet sistemi, kadın hakları, kadına şiddetle mücadeleye yönelik yaptığımız eğitim çalışmalarına mutlaka katılın. Bu soruşturmalar hassas bir süreç gerektirir ve bu konuda mağdurun daha fazla örselenmemesi, zarar görmemesi için bu yöntemleri bilmek gerekiyor. Bu alanlarda da bilinçlenmeniz gerekiyor. Maalesef bu tür soruşturmalarda süjelerin birçoğu genel bilgilerle bu süreci götürebileceğini düşünüyor ama yanılıyorlar. Hakimler de, savcılar da, avukatlar da, kolluk kuvvetleri de, sosyal hizmet uzmanları da. Bu yanlışa son vermek gerekiyor. Maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında ve bağımsız savunmanın temsil edilmesi konusunda avukatlara çok büyük görevler düşüyor. Avukatların bu süreç içerisinde etkin ve yetkin olması gerekiyor” dedi.

Eğitimin video linki: https://www.youtube.com/watch?v=Mz3n3MuMPFM