BAŞKANIMIZ AV. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “BAĞIMSIZ SAVUNMA HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKMEYECEK”

Mersin Barosu Silifke temsilciliğimiz tarafından, 2019-2020 adli yıl açılışı nedeniyle düzenlenen gecede, yargının üç sac ayağı bir araya geldi. Düzenlenen geceye Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulumuz, Silifke ilçe temsilcimiz ve yönetim kurulu üyemiz Av. Aslı Trak, avukatlarımız, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, hâkimler ve savcılar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu üyemiz ve Silifke ilçe temsilcimiz Av. Aslı Trak, “Avukatlığı yüceltmek; insan hak ve özgürlüklerini, demokrasiyi ve ülkeyi yüceltmektir. Savunma ne kadar güçlüyse, yargı o derece bağımsız ve güçlü olur. Güçlü yargı da, güçlü ülke demektir. Hukuk sistemimizdeki, adliyelerdeki sorunları çözmek sadece avukatların değil, yargının diğer kurucu unsurlarının da görev ve sorumluluğudur. Yeni adli yılda avukatıyla, hâkimiyle, savcısıyla hep birlikte daha çok kenetleneceğimize inanıyorum. Yeni adli yılın ilçemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“HUKUKUN LEKELENMESİNDEN HERKES ZARAR GÖRÜR”

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ise, toplumsal huzurun ve barışın ancak hukukun üstünlüğü ile sağlanacağını ifade ederek, “Hukuk herkesin güvencesidir. Hukukun lekelenmesinden herkes zarar görecektir. Ancak siyasetin yargıyı kuşattığını, hukukun hâkimiyet kurmak için kullanıldığını üzülerek, açık bir şekilde görüyoruz. Türkiye'de hukuk, tarihinin en zor döneminden geçiyor. Ülkemiz, hukuk devleti endeksinde, dünyanın en az gelişmiş devletleriyle beraber son sıralarda yer almakta. Uygulamada, adil yargılanma hakkının teminatı olan avukatlara, kısıtlama ve engelleme getirilmeye çalışılarak, avukatsız yargılamanın önü açılmaya çalışılmaktadır. Savunma, çağlar boyunca ve hayatın her alanında yapılmış en etkili kazanma yoludur. Ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan bağımsız savunmanın, hiçbir zaman diz çökmeyeceği bilinmelidir. Bizler her zaman hak ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. Bizler mesleğe başlarken hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağımıza yemin ettik.  Çıktığımız hak ve özgürlük arama yolculuğunda, ettiğimiz yemine sadık kalmak bizim görevimizdir. Mesleki dayanışmamız ve örgütlülüğümüz hiçbir baskının, zorbalığın, yargısız infazın erişemeyeceği bir yerdedir. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Yeni adli yılda kazanan adalet olsun” diye konuştu.