“AVUKATI SUSTURMA, İTİBARSIZLAŞTIRMA, DEĞERSİZLEŞTİRME VE ETKİSİZ KILMA HAMLESİDİR”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 32 meslektaşımızın da bulunduğu gazeteciler ve stk temsilcilerinin evlerinde eş zamanlı arama yapılarak, haklarında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, ifadeleri alınan 21 meslektaşlarımız serbest bırakılmış olup, 3 meslektaşımız ise hala gözaltındadır. Diyarbakır Barosu konuyla ilgili açıklamasında, gözaltına alınan avukatların seçimler esnasında baro tarafından sandıklarda görevlendirilen avukatlar olduğunu açıklamıştır.

Hukuk reformunun sık sık dile getirildiği şu süreçte, seçme ve seçilme hakkının şeffaf ve serbest irade ile yapılmasını sağlamak için barolar tarafından kurulan ve tamamen bağımsız olan seçim güvenliği merkezlerinde görev alan meslektaşlarımıza yapılan bu gözaltı, avukatı susturma, itibarsızlaştırma, değersizleştirme ve etkisiz kılma hamlesidir, asla kabul edilemez. Gözaltındaki meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyor, Mersin Barosu olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

MERSİN BAROSU