Mersin Barosu’nda uzun yıllar avukatlık mesleğine, hukuk sistemine ve ülke sorunlarının çözümüne katkı sunan meslekte 40. ve 50. yılını dolduran avukatlarımıza, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen plaketler düzenlenen törenle takdim edildi.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen törende, meslekte 40. yılını dolduran Av. Ali Kemal Kandemir, Av. İbrahim Etem Develi, Av. Habibe Özer, Av. Hasan Hüseyin Kayadelen, Av. Ahmet Sağlam, Av. Durmuş Akkuş, Av. Yahya Yıldırım, Av. Mehmet Özdemiroğlu, Av. Neriman Aksoy ile meslekte 50. yılını dolduran Av. Şükrü Bakır, Av. Mehmet Müfit Seymen, Av. Veli Tevfik Odabaşı ve Av. Ülker Sakınç’a plaketini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TBB Avukat Hakları Merkez Koordinasyon üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu, TBB yönetim kurulu üyesi Av. Ali Elibol  birlikte takdim etti.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hayatlarını mesleğine ve insan hakları mücadelesine adayarak kutsal görevi hala sürdüren değerli üstatlarımıza bu plaketi takdim etmekten onur duyuyorum. Kendilerine nice başarılı meslek hayatı diliyorum, tebrik ediyorum” dedi.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TBB Avukat Hakları Merkez Koordinasyon üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu ise, “Türkiye gibi bir ülkede, 40-50 yıl adalet için savaşmak çok zor. Ülkemiz siyasi, sosyal, ekonomik şartları altında bugün takdim edeceğimiz bu plaketler, bir mücadele destanıdır. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden adalet savaşçısı üstatlarımı saygıyla selamlıyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.