Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Derneği ortak projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Merkez Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, Başkan Yardımcısı Av. Kamil Ekinci, merkez üyesi Av. Sinem Şimşek, Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Derneği Başkanı Mehmet Satıcıoğlu bir araya gelerek, koruyucu aile uygulamasının çocuklar için önemi ve bu konuda düzenlenecek olan seminerler konusunda fikir alışverişi yaptılar.

Koruyucu aile kurumunun, çocuk refahı alanında korunmaya muhtaç veya korunma ihtiyacı içinde olan çocuklara yönelik mahkemelerce verilen bir koruma tedbiri olduğunu söyleyen Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, “Çeşitli nedenlerle geçici veya sürekli olarak ailesinden yoksun kalan veya kendi yararına olmak üzere, bu ortamda kalması uygun görülmeyen çocuğun, normal bir gelişim gösterebilmesi için gereken şartları hazırlama, çocuğun daha fazla zarar görmemesini, örselenmemesini sağlamak, çocuğun kişiliğinin sağlıklı gelişimi için gerekli tedbirleri almak için koruyucu aile kurumu önemli işlev görmektedir” dedi.

Toplantı kapsamında, Mersin Barosu ile Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Derneği işbirliğinde düzenlenecek olan seminerler konusunda fikir alışverişi yapıldı.