Diyarbakır’da 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanma aşamasında olduğu eşi Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu cinayetinin ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Mersin Barosu Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay ve yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem’in yanı sıra, Müzeyyen Boylu'nun ailesi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları İzleme ve Uygulama Merkezi, İzmir, Adana, Ankara, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Batman, Sinop ve Kırklareli Barosu avukatları gözlemci olarak katıldı. Baroların ve kadın örgütlerinin müdahilik talebini reddeden mahkeme heyeti, ret gerekçesinde Müzeyyen Boylu'nun avukat olduğu için öldürülmediği ve ayrıca suçtan zarar görme koşulunun yerine getirilmediğini ileri sürdü. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, 4 Kasım 2019 tarihine ertelendi.

Duruşma öncesi Diyarbakır Barosunun ev sahipliğinde;  Adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, “Kadın cinayetleri politiktir, çünkü meslektaşımız her türlü idari ve hukuki koruma taleplerine rağmen korunamamıştır” dedi.