JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞUNUN 178.NCİ YILI MESAJI

Ülkemizin en önemli güvenlik birimi olan Jandarma Teşkilatımız, 178 yıldır vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek için var gücüyle çalışmaktadır.

Vatan savunmasında,terörle ve her türlü suçlarla mücadelede üstün gayret ve başarı gösteren Jandarma Teşkilatımız, hizmet ve fedakârlıklarıyla milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır.

Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığı, sahip olduğu nitelikli personeli ve teknolojik donanımıyla, Emniyet Teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin olarak yaşamasını sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir.

Jandarma Teşkilatımızın dün olduğu gibi bugün de, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getireceğine inanıyorum.Son zamanlarda özellikle terörle mücadelede gösterdiği üstün gayreti milletimiz görmekte,halkımız da bu konuda onlara destek olmaya çalışmaktadır.Güzel Ülkemizde, milletimiz ve devletimizin tüm güvenlik birimleri el ele ve omuz omuza vererek,tüm terör belasını topraklarımızdan defedecektir.

Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Jandarma Teşkilatımızın Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyor, tüm mensuplarına aile fertleriyle birlikte, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Mersin Barosu Başkanı

Av.ALİ ER