Mersin'de 11 Temmuz günü Y.D. isimli kadın damadı Ö.E. tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmıştır. Ağır yaralanan kadının hayati tehlikesi devam ederken, tedavisi Mersin Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'nde sürdüğünü, saldırı faili damadın ise çıkarıldığı Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz, şiddet mağduru kadının tüm haklarının korunması için yanında yer alıp hukuk mücadelesi verecektir. Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için yasaların daha etkin uygulanması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, saldırı failinin hiçbir indirimden faydalanmadan en ağır cezayı almasını temenni  ediyoruz. Kadına şiddete karşı, İstanbul Sözleşmesi’nin hükümleri, 6284 Sayılı Kanun ve ilgili tüm mevzuat eksiksiz uygulansın, kadına şiddet son bulsun.

MERSİN BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ