Mersin Barosunda stajını tamamlayan Stajyer Avukatlarımız Mehmet Akın Başak, Salih Enes Sifil, Sultan Kurt, Merve Çapar, Ayşegül Bakmay, Sezgin Atabey ve Burak Yalçın Temel düzenlenen yemin töreninde avukatlık ruhsatını alarak adalet mücadelesi için ilk adımı attı.

Yönetim kurulumuz, avukatlarımız ve aileler törene katılarak stajyer avukatlarımızın ruhsat heyecanını paylaştılar. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunarak, “Üzerinize giyeceğiniz cübbe ve edeceğiniz meslek yemini hayatınızın en önemli kavramları olacak. Hukukçu vicdanınızı, hukukçu duruşunuzu hiçbir zaman elden bırakmamanızı, göz ardı etmemenizi isteyeceğiz. Sizlerden bu ülkenin değerlerine sahip çıkılmasını, demokrasinin, insan haklarının, hukukun, evrensel temel hukuk normlarının korunmasını ve geliştirilmesini bekliyoruz. Bu yolda ilerleyeceğinize inanıyoruz. Çok zorlu bir süreçte yemin edip aramıza katılacaksınız. Çünkü mesleğimiz ve yargının içinde bulunduğu durum içler acısı. Mesleğimize yapılan saldırılardan dolayı mesleğimiz de, hukuk da çok kötü bir dönem yaşıyor. Bu zorlu günler elbet geçecek. Her karanlığın sonunda mutlaka bir aydınlık vardır. Bu aydınlık geleceğe, genç meslektaşlarımızın bize vereceği güç ve destekle ilerleyebileceğimize inanıyorum. Sizlere hukuk ve adalet yolunda, bu ülkenin değerlerini savunma yolunda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Kürsüye çıkıp meslek yemini eden stajyer avukatlara cübbelerini Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi ve ardından ruhsatlarını takdim etti.