Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukatlarımız, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde stant açarak, günümüzde yok sayılan hayvan haklarını hatırlatmak amacıyla vatandaşlara broşür dağıttı.

Adnan Menderes Bulvarı Barış Meydanı’nda yer alan standı, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Ahmet Orçun Özekenci ziyaret ederek, farkındalık çalışmasına destek verdi.

Standa ilgi gösteren vatandaşlar, hayvanların yasal hakları konusunda bilgilendirildi. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, vatandaşların hayvan hakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ve hayvan haklarına yeterince saygı duymadığını ifade ederek, “Biz çoğalırken, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı maalesef hızla azaltmaktadır. Yeryüzündeki tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. Mersin Barosu olarak, Hayvan Hakları Komisyonumuzla birlikte, nerede hayvan hakkı ihlali varsa, o hayvanların sesi olduk, hak mücadelesi verdik. Hiç bir canlının katledilmesine ve eziyet edilmesine sesiz kalmadık, kalmayacağız” dedi.