Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezimiz tarafından avukatlarımıza yönelik düzenlenen ve üç gün sürecek olan ‘Çocuk Adalet Sistemi’ Eğitim Programı başladı.

8, 9 ve 10 Şubat 2019 tarihlerinde Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde yapılacak olan ‘Çocuk Adalet Sistemi’ eğitimine, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyemiz Av. Ece Kovan Demirtaş, Çocuk Hakları Merkezi Başkanımız Av. Burcu Düzen ve avukatlarımız katıldı.

Eğitim kapsamında Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Mutlu, emekli çocuk Hâkimi ve Avukat Özcan Güven, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı (ÇAÇAV) Koordinatörü Av. Şahin Antakyalıoğlu’nun sunumuyla yapılan eğitimin 1. gününde avukatlarımız; ‘mağdur çocuk vakası, yarı yapılandırılmış vaka çalışması konularında bilgilendirildi. Ayrıca ÇİM ve AGO videoları izlenerek, soru-cevap şeklinde eğitime interaktif katılım sağlandı.

Eğitimin ikinci gününde; suça sürüklenen çocuk vakası, korunma ihtiyacı olan çocuk ve tedbirler konularında; eğitimin üçüncü gününde ise, AİHM İçtihat programı sunumu ICC, pratik çalışmalar, pratik vaka grup sunumları ve genel değerlendirme yapılacak.