“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE 154. SIRADA OLDUĞUMUZ İRDELENMELİ”

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda düzenlediği törene katıldı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, kent protokolü ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşen törende konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Gerçeklerin er ya da geç maalesef ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Bunları ortaya çıkaran iki meslek grubu vardır. Birisi avukatlardır, diğeri basındır. Ancak gerçekler çok da kimsenin hoşuna gitmez. Bugün burada aslında gazeteciliğin ne aşamada olduğunu konuşmamız gerekiyor. Bu önemli günün kutlama değil, mücadele günü olarak anılması gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizin dünyada basın özgürlüğü sıralamasında neden 154. sırada yer aldığının söylenmesi, konuşulması ve bu konunun irdelenmesi gerekiyor. Neden hoşunuza gitmeyen haberlerin yapıldığı basın organlarının ilan kurumundan en az payı aldığı ve basının ele geçirilmeye çalışıldığı burada masaya yatırılmalıdır. Gazeteciler özgürdür, bağımsızdır, halkın özgür sesidir diyorsak, gazetecilerin bunu yerine getirmesi, bu imkanların yaratılması  gerekiyor. Biat etmeden, kalemlerini kiralamadan, yandaş olmadan özgürce sadece toplumun sesi olmaları gerekiyor. Basın emekçileri ve avukatlar hakikat için mücadele ederler. Bu iki unsuru birbirinden ayırt etmiyorum. Çünkü mücadeleleri iç içedir. Demokrasi ve hukuk güvenliği çerçevesinde bu sorunların, engellerin ortadan kaldırıldığı, bu sorunların konuşulmadığı bir dönemde, ne baskıcı, ne zor günler varmış diye andığımız ancak ortak mücadele ile bunları aştığımız günlerde, gazetecilerimizin gününü kutlamak isterim. Sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.