Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, stajyer avukatlarımızla bir araya geldi. Hakim Süleyman Bal’ın da bulunduğu ziyarette, geleceğin hukukçu adaylarına meslek etik kuralları, meslektaş dayanışması ve bir hukukçuda olması gereken kriterler hakkında bilgiler verildi.

Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Toplumun sizlerden beklentisi var. Bu ülkede demokrasinin, laikliğin ve cumhuriyetin tüm kurumlarının teminatı sizlersiniz. Bu sorumluluğu hem toplum, hem de Avukatlık Kanunu size yüklemiştir. Giydiğiniz sadece cübbe değil, ateşten gömlektir. Hukuk mücadelesi zaman ve sınır tanımaz. Ön yargılardan arınmış, sadece gerçeğin peşinde olan hukukçular olun. Her zaman cübbenin onurunu korumak zorundasınız. Hukukçunun ön yargısı da olmaz, ön kabulü de olmaz. Tüm amacınız, maddi gerçeğin ortaya çıkması için mücadele etmektir. Demokrasinin çarklarını işletmek zorundayız dedi.

Hakim Süleyman Bal ise, “Önceden hukuk kaynaklarına erişim sınırlıydı, şimdi ise sınırsız bir iletişim kaynağınız var. Bunu iyi kullanın. Bilgi Güçtür. Okuyun, kendinizi geliştirin” tavsiyesinde bulundu.