Mersin Barosu’nun Stajyer Avukatları Ahmet Dağ, Tayyar Suat Gür, Erkan Kınış, Musa Aydın, Rukiye Şen, Melda Aşkaroğlu, Onur Hasbay, Özge Yaşar, Mert Fırat, Ayça Ambaroğlu, Kader Yalçın, Ali Emre Bülbül, Emine Arslan, Enes İşcan, Yaşar Çevik, Mehmet Sünbül ve Emrehan Altay hukuk ve adalet yolunda mücadele etmek için yemin edip cübbe giydiler.

Gökdelen Hizmet birimimizde düzenlenen yemin töreninde konuşma yapan Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemiz hukuk açısından iyi sınavlar vermemektedir. Şu an iktidardakiler ve bu işin başındakiler dahi hukuk ve anayasal güvenliğinden, adaletten bahsetmeye başladılar. Şunu anlıyoruz ki, hukuk ve adalet bir gün mutlaka herkese lazım olacaktır. Bu ülkede demokrasiyi gerçekten daim kılmak istiyorsak, Cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak, bir arada yaşama kültürünü ayakta tutmak istiyorsak, bunun tek harcı hukuktur, adalettir. Bizi bir arada tutan, kuvvetlinin zayıfa tahakkümünü engelleyen hukuktur. Ülkenin gelişmesine katkı sunmak ve özgürce yaşanabilecek bir ülke yaratmak istiyorsak bunun temeli için hukuk gereklidir.  Hukuk olmazsa bu ülkede ekonomi, kültürel ve siyasal gelişme olmaz. Açıkçası Atatürk’ün hedeflemiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma imkânımız da olmaz. Bunu sağlayacak olanlar da bizler gibi yemin edip hukuk ordumuza katılacak olan genç meslektaşlarımızdır. Gözümüz arkada gitmeyeceğiz. Çok uzun bir meslek yaşamı sürdürdük. Bundan sonra da hukuk mücadelesini vermeye devam edeceğiz ama genç meslektaşlarımızın bu süreçte bize vereceği destek çok önemli. Bize destek vereceklerini, hukuk yolundan ayrılmayacaklarını, pusulalarının sadece hukuk, vicdan ve adalet olacağını umuyorum. Meslektaşlarımıza bu uzun ve meşakkatli yolda başarılar diliyorum” dedi.

Yemin eden stajyer avukatlarımıza cübbelerini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatlarını imzalayıp genç meslektaşlarına takdim etti.