Mut’ta stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan Avukat Mehmet İnci yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er’den aldı. Baro Bşk. Er, “Avukatlık mesleğini güçlendirecek ve sorunlarımızı çözecek projeler üretiyoruz” dedi.

Mut Baro Odası’nda düzenlenen ve Mut Baro Temsilcisi Av. Muhammet Ali Keskin, yemin eden avukatın ailesi, yakınları ile avukatların katılımıyla gerçekleşen yemin töreninde; Av. Mehmet İnci yemin edip avukatlık ruhsatını alarak mesleğe ilk adımı attı.

Yemin töreni öncesi konuşan Baro Bşk. Er açıklamasında, avukatlık mesleğini güçlendirecek ve mesleki sorunları çözecek projeler ürettiklerini belirterek, “Meslektaşlarımıza vermiş olduğumuz önemin gereği olarak, gece görev yapan meslektaşlarımızın hizmetine sunmuş olduğumuz CMK aracı, yeni kütüphanemiz, meslektaşlarımıza destek amaçlı hayata geçirmiş olduğumuz avukat ofisleri projemiz hizmet odaklı önemli projelerimizdir. Ayrıca, Adliye içerisinde büyük bir eksiklik olan Avukat Hakları Merkezimize, Uzlaştırma Merkezimize, Sosyal Medya, Basın, Bilişim ve Çocuk Hakları Merkezlerimize ayrı ayrı odalar tahsis ederek fiziki mekânlarına kavuşturduk. Meslektaşlarımızın saygınlığına yakışır bir şekilde adliye ye giriş yapabilmeleri için avukatlarımıza özel ayrı giriş kapıları oluşturduk. Mersin Cezaevi’nde avukat görüme odalarını yenileyip genişleterek mesleğimizin saygınlığına yakışır hale getirdik. Bunlar çalışmalarımızın sadece bir kısmıdır ve mesleğimizin saygınlığına yakışan, tamamen hizmet odaklı projelerdir” diye konuştu.

Törenin ardından Baro Başkanımız Av. Ali Er mesleğe ilk adımı atan meslektaşını tebrik ederek, kendisine meslek hayatında başarı dileklerinde bulundu.