Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 7 Avukat, Mersin Barosu tarafından düzenlenen yemin töreniyle ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ali Er’den aldı. Baro Başkanı Er, “Meslektaşlarımız, yıllardır beklediği hizmete kavuşuyor. Hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz” dedi.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Binası’nda gerçekleşen yemin törenine Mersin Barosu Başkan Yrd. Av. Gazi Özdemir, yemin eden avukatların ailesi ve yakınları katıldı. Av. Şerife Şeyma Bağcı, Av. Taylan Dilan, Av. Rezzan Ceylan, Av. Mahmut Engil, Av. Merve Doğan, Av. Yalım Bora Boynuince ve Av. Ayhan Akyol yemin ederek, avukatlık ruhsatlarını alıp mesleğe resmi olarak ilk adımı attılar.

Yemin töreni öncesi konuşan Baro Bşk. Er, “Avukatlarımızın mesleki gelişimini sağlamak ve haklarını en iyi şekilde korumak için çabalıyoruz. Baromuza yapılan her yenilik, Baromuzu yeniden inşa etmektir. CMK da gece görev alan meslektaşlarımız için ilk kez CMK görev aracı tahsis ederek, meslektaşlarımızın kullanımına ve hizmetine sunduk. Baromuza yeni birimler ve odalar kazandırdık. Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmelerimiz neticesinde, Baromuz için büyük bir eksiklik olan Avukat Hakları Merkezi ile Sosyal Medya, Basın, Bilişim birimini Adliyemizin 4. katında açtık. Çocuk Hakları Merkezimiz ise Adliyemizin 3. katında yeni hizmet odasına kavuşmuştur. Meslektaşlarımızın daha nezih ortamda ve bilgiye daha hızlı ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla Adliye 4. katta yeni bir kütüphane açtık. Baromuza yeni bir sosyal tesis kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz ‘Ofis Edindirme Projesi’ kapsamında, ofis açmaya durumu müsait olmayan avukatlarımız için Baromuzun Sosyal Tesisinin 2. katında yeni ofisler açacağız. Baromuzun hizmetlerinde kullanılmak üzere, araç kirası ödememek için büyük bir araç satın aldık.
Meslektaşlarımızın işlerini zorlaştıran ve masrafları ile gelir kaleminden çok gider kalemi oluşturan Baro Kart (Free Kart) sistemini kaldırdık. Meslektaşlarımız için adliye güney kapısından ayrı bir giriş kapısı oluşturduk. Böylece meslektaşlarımızın mesleğin onuruna yakışır şekilde, sıra beklemeden ve işlerine gecikmeden rahat etmelerini sağladık. Ayrıca, meslektaşlarımızın Adliye ön bürolarından evrak çıktılarını ücretsiz olarak alabilmelerini sağladık.

“LİSANÜSTÜ EĞİTİMDE AVUKATLARIMIZA %10 İNDİRİM SAĞLANACAK”

Sosyal Projelerde öncüyüz. Mersin Üniversitesi ile bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer alanlarda ortak faaliyetlerin yapılması için işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Mersin Üniversitesi bünyesinde bulunan ana bilim dallarında lisanüstü eğitim programına başvuran Baromuza kayıtlı avukatlarımıza %10 indirim sağlanacak.
Meslektaşlarımız, yıllardır beklediği hizmete kavuşuyor. Beklenen hizmet geldi, gelmeye de devam ediyor. Hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz. Bizlere destek veren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi