Bugün, bağımsızlık mücadelesi  ile tüm dünyaya örnek olan Yüce Türk Milletinin ve kahraman  ordumuzun, ülkemizi ele geçirme ve milletimizi yok etme çabasında olan düşmana karşı tüm imkânsızlıklara  rağmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 95’inci yıl dönümünü kutlamanın  gururunu yaşıyoruz. 95 yıl evvel, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atılarak, Dumlupınar’da muazzam bir zaferle Türk milletinin tutsak alınamayacağı, vatanından çıkarılamayacağı açıkça ispatlanmış ve  ilan edilmiştir.

Ağustos ayı tarihimizde ‘’zafer ayı’’ olarak anılır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt  Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı Türk'lere ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ SONSUZA KADAR ÖZGÜRCE DALGALANMAYA DEVAM EDECEKTİR…

Jeopolitik konumu sebebiyle tarih boyunca başka milletlerin sahip olma arzusunu asla yitirmediği ülkemizin bu bütünlüğü ,milletimizin milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen birliği, vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı  sayesinde sağlanmıştır.

30 Ağustos Zaferi, Milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden Milletimiz, asla esaret altına alınamayacaktır.

KALBİMİZ MEMLEKETİMİZ VE BAYRAĞIMIZ İÇİN ÇARPMAKTADIR…

30 Ağustos zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!" emrini tereddütsüz yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekun verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır.

Bizim tarihimizde, Malazgirt'te ordusunun beş kat büyük bir ordunun üzerine atını süren Sultan Alp Arslan, gemileri karadan yürütüp,toplarıyla yıkılmaz sanılan surları yerle bir ederek Bizans'ı yok eden Fatih Sultan Mehmet, Mohaç'ta iki saat içerisinde tarihin en kısa ve en kesin zaferlerinden birini kazanan Kanuni Sultan Süleyman...Tarihe altın harflerle yazılan "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum!" ifadesi çerçevesinde dünyanın en güçlü devletlerini, en güçlü ordularını, Anadolu'yu karış karış gezerek bayrağımızın gölgesinde topladığı Milletiyle birlikte silen, yok eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar uzanan birçok cesur Atalarımız ve İsimsiz Kahramanlarımız var.Bu şuur ve ruh Türk insanında her zaman olacaktır.

ORDUMUZUN VE MİLLETİMİZİN  O RUHU ASLA TÜKENMEYECEKTİR…

Bizler de bugün  emanet aldığımız bu güzel vatanımızı birlik ve beraberlik içerisinde her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muasır Medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkma hedefinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Mersin Barosu Başkanı

Av.Ali ER