Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Toroslar Belediyesi’nin ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladığı törene katılarak destek verdi.

Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından, Avrupa'daki yerel ve bölgesel yönetimlerin yetkilerini kullanmak ve ortaklıklar oluşturmak suretiyle, kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan, ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak, ‘Eşitlik Eylem Planı’ geliştirmek üzere çalışmalar yürütecek olan Toroslar Belediye Başkanı  Atsız Afşın Yılmaz’ı tebrik eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ben kadın erkek diye bir kavram tanımıyorum. Biz herkese insan olarak bakıyoruz. Aile içine bu bilincin verilmesi gerekiyor. Çocuğa hangi rolü verirseniz o rolü benimser. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek çok önemli. Kadın-erkek eşitliği bir demokrasi meselesidir. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan kadın erkek eşitliğinin, aileden başlayarak toplumsal yaşamın her alanında yaşama geçirilmesi; ailede, iş yerinde, sokakta kadına yönelik ekonomik, fiziksel, sözlü, cinsel ve psikolojik şiddete son verilmesi için gerekli önlemlerin alınması hepimizin en büyük beklentisidir. Toroslar Belediyesi’nin Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalanmasını bu açıdan önemli buluyoruz. İmzacı taraflar, uygulamada gerçek eşitliğin hayata geçirilmesi için, kendi bölgesindeki tüm kurumlar ve kuruluşlarla etkileşime geçme taahhüdünde bulunmaktadır. Mersin Barosu olarak, Toroslar Belediyesi’ne destek olmaya hazırız” dedi.

Kadın cinayetlerine her geçen gün bir yenisinin daha eklenmemesi için şiddetle topyekun mücadele edilmesi adına var güçleriyle çalışacaklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız. Bugün imzalayacağımız kadın-erkek eşitliği şartının, yaşamın her alanında eşitliğin sağlanması adına bir adım olmasını diliyorum" dedi.