Saygıdeğer kamuoyu ve çok kıymetli meslektaşlarım.

Bilindiği üzere 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun “Adli tatil süresi” başlıklı 102. Maddesi : “Adli tatil, her yıl 20 Temmuzda başlar, 31 Ağustosta sona erer.”der.

Bugün itibariyle adli tatile girmiş bulunmaktayız. Tüm avukatlarımızın, hakim, savcı ve tüm adliye çalışanlarının Adli tatilini kutluyorum.

Geçen adli yılda ülkemiz olağanüstü bir tehlike atlatmış ve halen yaşanan hain darbenin yaralarını sarmaya devam etmektedir.

Terör olayları ülkemizin ve milletimizin en önemli konusu ve gündemi haline gelmiştir.

Hain darbe girişiminin ve tüm terör odaklarının eylemleri neticesinde birçok vatandaşımızı ve güvenlik güçlerimizi kaybettik. Çok üzüldük ancak ümidimizi asla kaybetmeden birlikteliğimizi sağlayarak tüm bu olumsuz olayların üstesinden gelmeyi de başardık. Hissiyatı çok yüksek olan Aziz Milletimiz ülkesi, milleti ve devletiyle tek bir yürek halinde aynı acıyı hep birlikte yaşadı. Bu uğurda Şehit olan Mehmetçiklerimize Allahtan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Avukatın güçlü, etkin ve özgür olduğunu, hakim ve savcıların objektif ,bağımsız ve tarafsız olduğunu  düşünürsek  o zaman hiç kimse hukukun ne üstünde ne de altındadır, yalnızca içindedir. Diyebiliriz. Hukukun karşısında herkes eşittir, her görüş, her inanç hukukun egemenliği altında birlikte yan yana yaşar, yarışır ve gelişir.

Hukukun üstünlüğü ise erkler ayrılığı olarak bilinen Yasama, Yürütme ve Yargının birbirinden bağımsızlığı ile mümkündür. Yasaları yasama organları yapar ama hukuku da Türk milleti adına bağımsız yargı uygulayarak karar verir.

Tarihiyle ve kültürüyle yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Türkiyemiz, demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacaktır.

Bu düşüncelerimle, Adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarının adli tatilini kutluyor, görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyorum. Adalet sistemimiz için görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

Mersin Barosu Başkanı

Av.ALİ ER