Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi avukatlarını ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan meslektaşlarını ziyaret eden Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Bilgehan Yaşa, Av. Burak Can Erden ve Av. Cihan Öktem ile birlikte meslektaşlarının mesleki sorunlarını dinleyerek, sorunlara yönelik yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kamu, özel kurum ve kuruluşları ile sözleşmeli olarak çalışan avukatların, kurumları ile yapmış oldukları sözleşmelerin, avukatlık asgari ücret tarifesi ile avukatlık yasasına aykırılık teşkil etmekte olduğunu belirterek, “Avukatlarımızın bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin çalışmalar başlatacağız. Ayrıca, meslektaşlarımızın kazandıkları vekâlet ücretlerinin tamamının kendilerine ödenmesi hususunda yasal değişiklik gerektiren çalışmayı, diğer barolarla ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği yaparak gerekli girişimlerde bulunacağız. Bunların yanı sıra, meslektaşlarımızın mesleki sorumluluk sigortası kapsamında güvence altına alınması için gerekli çalışmaları yağacağız. Fiziki çalışma koşullarının mesleğe yakışır hale getirilmesi gerekmektedir.  Bu da meslektaşlarımızın verimi arttıracaktır. Kamu, özel kurum ve kuruluşlarda görev yapan meslektaşlarımızın sorunlarına yönelik gerekli adımları atacağız” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan avukatlarımız, kendilerine destek olan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’a ve yönetim kurulumuza teşekkür etti.