"GAZİLERİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZ EN BÜYÜK GURURUMUZ VE ONURUMUZDUR."

Baro başkanımız mesajında;  "Üzerinde yaşadığımız bu toprakların bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri büyük mücadeleye borçluyuz."

"Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Büyük Türk Milleti; vatanı, bayrağı ve onuru için canını bir an bile tereddüt etmeden feda etmiş ve asırlardır bunun örneklerini vererek kahramanlık destanları yazmıştır. Onlar Bayrak demişler,vatan demişler, istiklal demişler, anadan, babadan, yardan-sıladan ayrı kalmışlar, ama yaşarken bir gün bile sitem etmemiş kahramanlarımızdır. "

"Gazilerimize layık oldukları saygıyı göstermek, onurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, hepimizin toplumsal ve insani görevidir.

Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimize de, devletimize de büyük görevler düşmektektedir."

"Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."