Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 9 avukatımız, yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı. Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen ruhsat törenine, Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, yemin eden avukatların ailesi ve yakınları ile çok sayıda avukat katıldı. Törende Av. Nilsu Karapınar, Av. Furkan Fatih Sakçak, Av. Ezgi Beri, Av. Saniye Depedelen, Av. Yunus Emre Öz, Av. Aslıhan Aksakal Polat, Av. Hakkı Burak Kırım, Av. Mehmet Mert Topçu ve Av. Muhammet Varli yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatını Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı. “AVUKATLIK, ADALET VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ DEMEKTİR” Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genç meslektaşımız bugün yemin ederek baromuza, hukuk ordumuza katılıyorlar. Genç meslektaşlarımız aramıza katılmakla birlikte adaletin, hukukun tecelli etmesi için mücadele verecek ve bu bize güç katacaktır. Mesleğimizi daima bağımsız, tarafsız bir şekilde yürütmemiz gerekir. Avukatlık mesleği, halkın adalete kavuşması adına büyük öneme sahiptir. Avukatlık mesleği demek, adalet ve demokrasi mücadelesi demektir. Etkin ve bağımsız savunmanın olmadığı bir yerde, adaleti bir yaşamdan söz etmek mümkün değildir. Hukuk devletinde hiç kimsenin hukuk kurallarını askıya alıp; dilediğine uygulama, dilediğine uygulamama yetkisi yoktur. Bizler cübbelerimizi sırtımızda onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden taşıyoruz. Meslektaşlarımız nasıl bir baroda meslek hayatlarını sürdürebileceklerinin farkındalar. Mersin Barosu’nun öncü, demokratik yönünü, adaleti ve hukuku benimsemiş olmaları mutluluk verici. Meslektaşlarıma hukuka uygun, adil bir yaşam diliyorum” diye konuştu. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz daha sonra, avukatlık ruhsatnamelerini imzalayarak, meslektaşlarına takdim etti.