Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 4 Avukat, Mersin Barosu Hizmet Binası’nda yapılan yemin töreniyle ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ali Er’den aldı.

Av.Memduh Yirci, Av. Sıla Düzgün, Av. Yağmur Akgün ve Av.Burak Özdil,düzenlenen yemin töreniyle avukatlık ruhsatlarını alarak, avukatlık mesleğine resmi olarak adım attı.

Meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Baro Başkanı Er, “Gençlerimiz üniversitelerde değişik şartlarda eğitim alıyorlar. Baromuzda sık sık seminerler düzenleyerek, meslektaşlarımızın eğitim farklılıklarını gidermeye, kendilerini geliştirmeleri için eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Seminerlerimizden mutlaka faydalanın. Bu onurlu unvan size aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk yüklemektedir. Sizin her davranışınız, her sözünüz mesleğinizle birlikte anılacaktır. Bu nedenle, eylem ve söylemlerinizde artık daha objektif, daha dikkatli ve tutarlı bir hukukçu olmanın sorumluluğu ile davranmanız gerekmektedir.  Bizler bu konuda sizlere sonsuz güveniyoruz” diye konuştu.

“İLÇELERDEKİ AVUKATLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK ŞART”

Mersin Barosu’nun çalışmaları hakkında genç avukatlara bilgi veren Başkan Er, “Ben bu mesleği seven bir avukat olarak; güçlü baro ve güçlü avukat idealimizin, ancak mesleğimizi güçlendirerek ve sorunlarımızı çözecek projelerle mümkün olacağını düşünüyorum. İlçelerimizde görev yapan meslektaşlarımıza, merkeze uzak olmalarından dolayı baronun imkânlarından yeterince yararlanamamaları nedeniyle pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda ben ve yönetim kurulumuz, var gücümüzle çaba harcıyoruz. Gücümüzü meslektaşlarımızdan alıyoruz, enerjimizi meslektaşlarımıza harcıyoruz” dedi.