BARO BAŞKANI ALİ ER: '' SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM ''

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, ' ' 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ''] için yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, başkanın oyundan çıkılması istediğini vurgulayan Başkan, birincikuvvet yaratıcı etkileşimde bulunduğunu belirtti.

Ülkemizde, Hayvanları Koruma Derneği'nin 1908'de kurulduğunu, 1931'de derneklerin birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluştur ve 1931 yılında 4 Ekim'in Hayvanların Koruma Günü'nün hatırlatan Baro Başkanı Er açıklamasında şunları kaydetti:

'' HAYVANLAR BİZİM İÇİN EN BÜYÜK NİMETTİR ''

'' Hayvanları korumak ve kollamak, sevmek, tedavi ettirmek, sevmek, rahatsız etmemek, insanların görev ve sorumlulukları arasındadır. Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veriyor ve menfaat gütmeyen hayvanlar, bizler için büyük bir nimettir. Sokak hayvanlarına karşı tümüyle düşen görevleri yerine getirirse, sorunlar bir nebze çözülmüş olur. Hayvanların da en az insanlar kadar yaşama hakkı olduğu bilinmelidir. "

"HAYVANLAR DOĞAL ALANINDA KORUNMALIDIR"

Belediyelerin, hayvanların yaşadıkları doğal alan koruması, bu konuda güçlerini ve imkânlarını, seferber etleriyle sizce dile getiren Başkan Er,Bu özel günde hayvan rehabilitasyonunda uğrayarak, burada bulunacak sokak hayvanlarını ziyaret edebilir, onlara sevginizi, merhametinizi gösterebilir veya sahipsiz sokak hayvanlarını sahiplenebilirsiniz. Kimsesiz olanlara hayvanlara en azından bugün ilgimizi gösterelim ve insanlık görevimizi yapalım. Hayatımıza renk katan ve iyi arkadaşlarımız olan hayvanlara merhamet edelim ve onları sevelim. Hayvanları sevenler, insanları, dünyayı, kısacası; hayatçılar kesici. Bizlere düşen görev, hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlar. Hayvanlar için daha güvenli bir dünya için oluşumu sağlamak için çocuklarımızı da bu şuurla yetiştirmemiz gerekir.

Bu anlamda 5199 sayılı hayvanları Koruma Kanunu artık yetersiz kalmakla olup; sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, Veteriner Hekimler Odaları ve Baro Hayvan Hakları Komisyonları'nın da katılımı ile tüm hayvanları kapsayacak biçimde yeniden düzenlenmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun '' dedi.

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Orçun Özekenci, "4Ekim Dünya Hayvaları Koruma Günü" mesajı mesajında, "Yeryüzünde insanlara gibi hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını vurguladı. Av. Orçun Özekenci açıklama, "Öncelikle hayvanların çoğaltılması önemli bir rolü idrak etmek, yeryüzüne kadar bize ait olanları ve hayvan hakları ihlallerinin de toplumumuzun ortak sorunlarından biri olmak kabul etmek. Zira hayvanların hakları ihlallerini önem sırasına göre sonlara koymak ve bu sebeple görmezden gelmek iyileştirebileceğimiz sorunlara sırtımızı dönmektir. Tüm bu iyileştirmeleri sağladığımız takdirde, 4 Ekim'de kutlama tadında geçireceğimiz günlerin çokta durmayın kanaatindeyiz " dedi.