Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Mersin Üniversitesi’nin ‘2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Programı’na katıldı. Başkan Er, “Üniversite demek, bilim demektir” dedi.

Mersin Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,  kent protokolünün, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılış programında açıklama yapan Baro Başkanı Er, Mersin Üniversitesi’nin Türkiye’de eğitim veren üniversiteler arasında önemli sırada yer aldığını belirterek, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,  eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar ve projeler kapsamında çok sayıda ödül almıştır. Rektörümüzün Türkiye’de birçok başarıya imza atan sayılı bir bilimadamı olması, Mersin Üniversitesi’nin kalitesini çok arttırmıştır. Üniversitenin eğitim kalitesinin yüksek olması nedeniyle öğrencilerimiz çok şanslı” dedi.

Üniversite eğitiminin önemine vurgu yapan Er, “Üniversite demek, bilim demektir. Araştırma yaparak yeni bilgilerin üretildiği yerdir. Ama sadece diploma almak yetmiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize tavsiyem; hangi bölümde okursanız okuyun, araştırmacı ruhunuz olmalı ve okuma konusunda hevesli olmalısınız. Ancak bu şekilde başarıyı yakalayabilirsiniz. Bu özellik her meslek için gereklidir. Hayata her zaman farklı pencereden bakabilme yetisi kazanmanız gerekmektedir ” diye konuştu.

“TOPLUMDA FARK YARATAN BİREYLER OLUN”

Mersin Üniversitesi’nin, eğitim kalitesinin yanında içerisinde barındırdığı kulüpler ile gençlerin sosyal ve sportif aktivitelere katılımını da sağladığını sözlerine ekleyen Baro Başkanı Er, “Üniversitenizin bütün olanaklarından faydalanmanızı öneririm. Her konuda aktif, faal olmalısınız. Takım çalışmaları ve hedef belirlemede etkin olmalısınız. Bunlar başarının sırrıdır. Burada sizlere sunulan olanakları değerlendirip, toplumda fark yaratan bireyler olun. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sizlere başarı ve mutluluk getirmesini,  ileride nice başarılara imza atmanızı diliyor, vatana ve millete hayırlı bireyler olmanızı temenni ediyorum. Üniversitenin başarı çıtasının yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.