Mersin Barosu tarafından avukatlarımıza ‘Vakalar Işığında Hukukçular İçin Adli Tıp’ konulu seminer düzelendi.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen seminere Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, avukatlarımız, stajyer avukatlarımız, çevre barolardan avukatlar ve doktorlar katıldı.

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Halis Dokgöz ve Prof. Dr. Kar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, sürekli değişen yasalar karşısında meslektaşlarının bilgilerini güncellemelerine katkı sunmak amacıyla, Mersin Barosu olarak yoğun eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek, yeni yılda seminerlerin yoğun bir şekilde devam edeceğinin bilgisini verdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Bilirkişilik, adli belge inceleme, grafoloji, çek, senet, belge inceleme, tıbbi uygulama hataları, olay ve olay yeri rekonstrüksiyonu, yaralar, ateşli silah ve patlayıcı yaralanmaları, adli rapor, çocuk istismarı ve ihmali, cinnet şiddet” konularında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Hakan Kar ise, “Mobbing, kadına yönelik şiddet, adli psikiyatri, adli genetik, adli toksikoloji, alkol, iş kazaları, meslek hastalıkları, maluliyet ve yas tayini konularında sunum yaptı.

İnteraktif katılımın sağlandığı seminerin sonunda Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu ve yönetim kurulumuz, panelistlere teşekkür ederek plaket takdim etti.